User Tomaso Posted August 30, 2024 User Posted August 30, 2024 (edited) Îmi trimite un amic link spre un articol. Citesc şi îmi dă cu ceva în neregulă. Rezumat. O necunoscută publică un articol în care înfierează jurnalişti cunoscuţi, afirmând cum că aceştia ar fi putinişti şi că diseminează propagandă putinistă în media şi prin online. Să vedem amănuntele: În preshub.ro, platformă de ONG, apare articolul de mai jos: "Extensii ale Moscovei în România. „Clubul de Gândire Gold” împinge propaganda și în teritoriu" Articol scris de: Brîndușa Armanca Data: 29/08/2024 Link: https://www.presshub.ro/extensii-ale-moscovei-in-romania-clubul-de-gandire-gold-impinge-propaganda-si-in-teritoriu-343465/ Las curioşii să citească argumentaţia în articolul aflat în discuţie. Pentru mine este mai important ce anume stă în spatele acestui articol. Cine sunt oamenii care fac nişte acuzaţii atât de grave împotriva unor binecunoscuţi jurnalişti. Articolul scris de Brânduşa este "finanțat de Centrul GlobalFocus prin programul de burse jurnalistice în sprijinul demersurilor anti-dezinformare în media și social media" (Am citat din articol). Ok. Hai să vedem cine sunt ăştia. Finanţatorul articolului este un ONG. Centrul Global Focus. "În 2016, când Dacian Cioloș era premierul României, a numit-o pe Oana Popescu Zamfir în funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii. Numirea ei s-a făcut la propunerea lui Dragoș Pîslaru, fostul ministru al muncii. În 2019 a fost pe listele USR-PLUS pentru alegerile europarlamentare, dar a renunțat la candidatură. Nr.2 în Global Focus Center este Rufin Zamfir, prezentat într-o dezbatere la Adevărul drept „fost ofiţer în structurile de securitate”. Unul din principalii beneficiari ai Global Focus Center este Ministerul român de Externe, iar printre colaboratorii externi se numără Fundația Open Society din Kosovo, ONG finanțat de George Soros. Oana Popescu-Zamfir a fost consilier pentru politică externă al Președintelui Senatului României între 2009 și 2011 și director de program al Institutului Aspen România, institut simbol al stângii americane." https://flux24.ro/cine-a-gandit-ministerul-adevarului-bani-de-la-mae-fost-ofiter-in-structurile-de-securitate-secretar-de-stat-al-lui-ciolos-si-fundatia-lui-soros-din-kosovo/ Oana Popescu Zamfir, şeful acestei fundaţii este o apropiată a USR. A fost legată de partidul acesta, ramura Cioloş. https://www.facebook.com/globalfocuscenter/?locale=ro_RO marți, 15 martie 2022, publicaţia Caţavencii publică acest articol: https://www.catavencii.ro/tehnocrata-lui-geoana-iubeste-cenzura-si-spatiile-carcerale/ Tehnocrata lui Geoană iubește cenzura și spațiile carcerale "Săptămâna trecută s-a scurs în presă, mult prea devreme, proiectul ONG-ului GlobalFocus Center pentru realizarea, în colaborare cu alte ONG-uri și cu instituții ale statului, a unei platforme care să identifice și să elimine dezinformările din mass-media și de pe rețelele sociale. Din ce a răbufnit în presă reieșea că e dezinformare și e mâna rușilor la mijloc dacă sui nasoale despre Guvern, dacă asociezi premierul sau președintele cu incompetența, mizeria și furtișagul sau dacă spui că NATO și UE sunt sau au fost slabe. Nici de Ursula von der Leyen nu ai avea voie să te iei și, în general, nu trebuie subminat efortul Occidentului prin nici o critică. Critica s-a transformat în fake-news și propagandă rusească. După apariția informațiilor în presă, mulți dintre membrii proiectului au început să se împrăștie ca potârnichile pe un câmp plin de câini de vânătoare. Active Watch s-a retras din proiect, Arafat a ieșit să explice că el habar n-avea de intențiile de cenzură, Ciolacu a sărit și el la cap ca să anunțe că partidul lui condamnă cenzura și tot așa. Oana Popescu-Zamfir, șefa GlobalFocus Center, a ieșit și ea pe Facebook și, asemeni soldaților ruși capturați de către ucraineni, ne-a spus că ONG-ul lor habar n-avea de prevederile proiectului, că nu ei au băgat poveștile alea acolo și că, în general, nici nu se știe cum s-a scurs proiectul în presă, că nu era gata. După care au început să curgă lacrimile, pentru că e-mail-ul asociației era atacat de hackerii ruși, pe FB curgeau injuriile și atacurile, și tot așa. Deși puțină lume auzise până mai ieri despre GlobalFocus Center, Oana Popescu-Zamfir nu este chiar o apariție proaspătă în zona politică și în cea asociată. La doar 30 de ani, după o carieră insignifiantă, de doar șapte ani, ca ziaristă, Oana Popescu-Zamfir a ajuns direct consilier pe afaceri externe al președintelui Senatului, Mircea Geoană, poziție pe care a ocupat-o între 2008-2011. Tot în aceeași perioadă a fost director de programe la Aspen Institute România, condus de același Geoană. După aia s-a plimbat prin diverse think-tank-uri înființate la mișto, pentru a ajunge, în 2016, secretar de stat la Ministerul Muncii, condus de Dragoș Pâslaru. GlobalFocus Center a fost înființată în 2012, iar principalii experți ai ONG-ului sunt Oana Popescu-Zamfir și soțul, Rufin Zamfir, fost ofițer, o vreme, în SIE. ONG-ONG, dar GlobalFocus Center trăiește mai ales din finanțări guvernamentale sau, când are noroc, prinde ceva programe finanțate de NATO, direct. Undeva, deasupra tuturor acestor lucruri, plutește mâna protectoare a soțului Mihaelei, dragostea lui" Cine este Oana Popescu-Zamfir Oana Popescu-Zamfir a fost consilier pentru politică externă al Președintelui Senatului României între 2009 și 2011 și director de program al Institutului Aspen România, institut simbol al stângii americane”, a mai spus flux24. Într-un interviu acordat în 2018, Oana Popescu, directoare la Global Focus Center România, a arătat că oamenii vor o figură autoritară, care poate impune stabilitatea. Europa Liberă a discutat atunci cu acesta, ea fiind unul dintre autorii unui studiu despre propaganda rusă în România, Moldova, Georgia și Bulgaria. Acesta a susținut că vocea Rusiei este foarte puternică, dar și cea a Uniunii Europene. Studiu despre vulnerabilităților regionale la propagandă „În studiul pe care l-am realizat asupra vulnerabilităților regionale la propagandă și subversiune cu privire la Republica Moldova, din păcate, iese cel mai rău din patru state analizate – România, Bulgaria, Georgia și Republica Moldova. În Republica Moldova, una din principalele vulnerabilități este dependența economică continuată de Federația Rusă, care, însă, s-a redus foarte mult prin integrarea cu piața Uniunii Europene atât în materie de comerț, schimburi, export-import, cât și de influența diasporei aflate în Europa în creștere și scădere a influenței diasporei din Federația Rusă. Dar această dependență rămâne, totuși, deci exact despre asta este vorba. E un teritoriu pe care în continuare este o competiție aflată în desfășurare și nu cred că am dezvoltat noi ca state aflate pe această graniță instrumentele pentru a putea să gestionăm cât mai bine în folosul nostru această competiție.”, a spus ea. Ea a menționat atunci că oamenii vor continua să caute o figură autoritară care poate impune stabilitatea, chiar și dacă nu le-o propune, ci le-o impune, și nu au de ales în momentul în care vor simți că oricum clasa politică e toată la fel, oricum nu există o alegere, indiferent cine vine la putere prin succesiunea democratică favorizată de alegeri, lor le merge la fel de prost. sursa: ape.md Cam aceasta este Centrul Global Focus. Un fel de ONG cu activitate neclară, finanţat netrasparent şi de la buget şi din bani pe care unele state îi virează sub forma unor finanţări de proiecte. Poate şi altele. Ce produce acest ONG, de fapt? Mai nimic. Finanţează nişte articole de presă, din câte am remarcat, publicate în zone prietene, la ONG-uri amice, din acelaşi grup de interese. Precum ar fi acest articol, scris ieri, 29 August 2024 nu într-un ziar, aşa cum ar fi normal, ci pe site-ul unui alt ONG. Deci, ei finanţează un alt ONG ca să scrie nişte articole. Acest ONG a fost la cârma unei chestii care ar fi trebuit să monitorizeze internetul şi să facă fact check. Iată cum a fost descrisă activitatea lor: Platforma Guvernului, asumată de un ONG. Global Focus Center susține, într-un comunicat de presă postat pe Facebook, că este coordonatorul platformei care monitorizează dezinformările din mediul online. Din documentul citat de Profit.ro, însă, nu reiese acest lucru, ci că ONG-urile au fost cooptate în acest proiect de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Guvernul României. În forma actuală, algoritmii platformei asociază site-urile care scriu despre corupția sau incompetența Guvernului, a premierului sau a președintelui Iohannis cu propaganda pro-rusă. Declaraţiile publice sunt destul de întortochiate: ONG-ul susține că „termenii de căutare circulați public nu au nici o valoare, nu sunt cei definitivi, sunt colectați de la instituții guvernamentale și de la alți parteneri din societatea civilă, într-un proces de brainstorming”. ONG-ul mai spune și că „pe baza lor (a ideilor venite de la Guvern, n.r.), dar mai ales a metodologiei noastre, noi vom alege si decide cum vor arata algoritmii de cautare”. Global Focus Center mai spune că „metodologia folosita este similara cu cea a partenerilor nostri, Bellingcat si DFRLab , cele mai prestigioase institutii in plan international care promoveaza informarea corecta, fact-checking si lupta cu dezinformarea si impreuna cu care am organizat in trecut cursuri de pregatire a expertilor din societatea civila si presa in utilizarea exact acestor instrumente pe care le folosim acum”. Am citat de aici: https://defapt.ro/platforma-guvernului-asumata-de-un-ong-global-focus-center-spune-intr-un-comunicat-ca-este-coordonatorul-platformei-de-monitorizare-a-dezinformarilor/ Diferit de explicațiile Global Focus Center, proiectul citat de Profit.ro arată că DSU și Guvernul României lucrează, împreună cu CNA și mai multe ONG-uri, la o platformă digitală care va scana presa online, blogurile și rețelele sociale, ca să găsească fake news-urile în contextul războiului din Ucraina. Același document citat de jurnaliști arată că până vineri, 11 martie, toate echipele de relații publice din ministere trebuie să desemneze un reprezentant într-un grup de lucru. ONG-urile implicate sunt: Global Focus, Active Watch, Media Wise „și alte ONG-uri cu expertiză în media literacy”. Aş adăuga eu, alte ONG-uri din galaxia lui Soroş şi cu legături apropiate de USR-Reper şi alte entităţi private sau publice. Cu finanţatorul articolului ne-am lămurit, este străveziu şi uşor de observat că este interfaţa unora care vor să instituie cenzură. Să fie ei ăia care decid cine vorbeşte pe net şi ce spune. Hai să vedem şi cine este Press HUB. Cine este şeful ăstora? E clar, nu? Se fac nişte plăţi acestor oameni şi ei trebuie să-i cheltuie. Cum o fac? Îşi fac plăţi unii altora din câte se pare. Tare aş fi curios să ştiu cât o fi costat, cât o fi fost finanţarea pentru a-i denigra pe acei ziarişti? Aşa, măcar cât să-mi fac o idee. Banii sunt mulţi şi vin din toate direcţiile. Ambasade, firme străine, tot felul de comisii şi comiţii. Sunt preferate ca parteneri media doar anumite publicaţii. Hotnews, PressHub, Euractiv ... etc. Asta înseamnă că acele publicaţii au ceva de câştigat, primesc nişte bani. Nu cred că fac voluntariat over end over, ani de zile. Se cheltuie banii pe tot felul de simpozioane, de şedinţe, banii curg şi chiar aş fi interesat de procedurile de cheltuirea banilor proveniţi din surse publice. Pentru că aşa cum apare, aceşti oameni au un fel de afacere cu ONG-urile astea. Se pare că din asta trăiesc. Sau nu? Au ceva meserie? Au un serviciu, iau salariu de undeva, în afară de stat? Mister. Mă rog, eu, aşa, necunoscător, prezum că ăştia doar din asta trăiesc, din banii de pe proiectele astea. Nu ştiu cum anume, am ceva bănuieli, dar mai puţin contează. Important este că ăştia îşi arogă nişte comandamente ale moralităţii, pun note, ceartă, critică, dau cu căcat în toate direcţiile. Pe banii publici ai unor state. Naşpa. Dacă un jurnalist, de exemplu, critică tactica ucrainenilor de a pătrunde în zona Kursk, aceşti oengişti spun că jurnalistul face propagandă putinistă. Pe bune? Adică opinia a devenit condamnabilă? Oare astea şi ăştia vor revenirea la statul dictatorial în care ei să pună vize de publicare pe articolele unor jurnalişti? Serios? Astea şi ăştia se erijează în Ministerul Adevărului? Cine sunt ei ca să îşi permită o asemenea aroganţă? Eu opinez că sunt nişte neica nimeni care au prins ceva de supt, bani publici şi care îşi permit mai mult decât sunt capabili să ducă. Spus aşa, mai din popor, sunt nişte tute incapabile să se exprime în public, relativ habarniste, dar bune să compileze. Eu, de exemplu, pe gratis, doar de nervi, pot să scriu un articol la fel de lung şi de documentat cât scrie o tută din astea în două săptămâni. La o bere. Sunt rău? Nope. Iat-o pe marea şefă, stăpâna finanţărilor, farul călăuzitor, la proba de a vorbi fără hârtie scrisă. Atunci când se dorea numirea ei pe postul de Ministru al Justiţiei. O prestaţie penibilă, în urma căreia a fost ejectată chiar şi pusă cu mâna de securişti. Adică nivelul de incompetenţă a fost atât de ţipător încât chiar şi ăia de au trimis-o acolo şi-au dat face palm. Una peste alta, ăştia sunt oamenii şi oficinele care dau cu rahat în jurnalişti vechi. Oameni care sunt parte din istorie. Peste 50-100 de ani lumea va şti cine a fost Ion Cristoiu, dar de Guseth şi fătucile ei tare mă îndoiesc să mai ştie cineva. De ce? Pentru că aceste tute sunt creatoare de NIMIC. Nu lasă NIMIC în urmă. Şi atunci, pentru NIMIC, istoria nu are de ce să le reţină memoria. Edited August 30, 2024 by Tomaso
User cristi1980 Posted March 1 User Posted March 1 sterge-ti contul antic, da mail pe forum@softpedia.com si cere sa ti-l stearga
User cristi1980 Posted March 1 User Posted March 1 fa-ti user nou cg-u si scrie despre georgescu,mitinguri,rusia,aur,simion,becali, tarziu
User Tomaso Posted March 1 Author User Posted March 1 Nu am de ce să îl şterg. Prefer să-l baneze ArgoNaoto pentru vreun motiv tip "avea şapca prea pe faţă". Să se simtă fericiţi, să aibă o satisfacţie din aceea, primară, să-şi hrănească obsesiile. Este o chestiune de demnitate. Prefer aşa, să ucidă un user care nu calcă regulamentul doar pentru a-şi hrăni ei doi, binomul de pe SP, obsesia pentru putere şi control. Uneori simt chiar milă pentru ei. Mi se par atât de nevolnici în felul cum se poartă! Vor să pară puternici, necruţători, cruzi şi înverşunaţi. Amândoi au o relaţie stranie cu puterea. El este (aşa a declarat public) fost mason, ea a fost şefă într-o instituţie publică. De ce ai vrea să te faci mason dacă nu te îndeamnă dorinţa de putere? La ea este mai simplu de înţeles. A fost o viaţă şefă şi acum, la pensie, pe cine să mai comande, la cine să se zbiere şi cui să-i mai facă mizerii? Şi eu am fost şef o viaţă, cred că mai mult ca ea, dar la mine, în mediul privat, şefia este strict utilitară, nu implică orgoliu şi nici nu este înrobitoare. Însă la ea, după cum am văzut, şefia i-a modelat personalitatea într-un mod rău. Are nevoie de butoane pentru că asta îi dă iluzia puterii. Iar ea, în lipsa puterii, nu ştie ce să facă cu viaţa ei. De aceea calcă pe cadavre, e gata să facă orice compromis doar pentru a sta lipită de butoane. Ăştia doi au depopulat forumul, dar nu pare a le păsa. Dimpotrivă, paranoia puterii avansează. Aceşti doi oameni nu ştiu cât de mult sunt urâţi. Habar nu au, sunt total separaţi de lumea reală. Ei, acolo, se simt stăpâni, li se pare că tot ceea ce fac serveşte "comunităţii". Şi par a nu realiza că în fapt ei doi sunt cenzorii unei bule tefeliste. De aceea nici nu cutează să iasă de acolo. Lumea exterioară li se pare nesigură. Cum să cuteze cineva a-i contrazice? LOR!!! Se prăbuşeşte cerul peste ei. Ea nu ar mai putea să doarmă noaptea de la trauma emoţională. Plm!! Apropo de tema topicului, sunt creatori de nimic. Niciunul nu scrie. Foarte rar mai postează un articol, vreun citat. Manipulează şi dau tonul pinguinilor şi minionilor. Fac servicii, mai banează pe vreunul care îndrăzneşte a cârti contra narativului LOR, chestii din astea, mici.
User cristi1980 Posted March 1 User Posted March 1 zi de ce TSUNAMII iti da report la posturi? cred ca si alti martafoi de acolo iti da raport, nu doar ca te ard cu batele pe topicuri
User Tomaso Posted March 1 Author User Posted March 1 Nu ştiu dacă îmi dă raporturi. Presupun că dă şi el, dau şi alţii. Problema nu este la cei care dau raportul, ci la cei care îl rezolvă.
User cristi1980 Posted March 1 User Posted March 1 (edited) de ce ai propuso pe naoto moderator? ii scriu lu ericmario,il invit aici Edited March 1 by cristi1980 1
User Tomaso Posted March 1 Author User Posted March 1 Acum 58 minute, cristi1980 a spus: de ce ai propuso pe naoto moderator? ii scriu lu ericmario,il invit aici Atunci când am cunoscut-o mi s-a părut un om de excepţie. Nimeni în această lumea nu a admirat mai mult omul din spatele userului Naoto. NIMENI!! A fost un fel de "suflet pereche" în tot ceea ce ţine de dispreţul pentru securism, pentru cei care oprimă cuvântul, presă, libertăţi etc etc. Mi se părea o oglindire a propriei mele fiinţe. Mă vedeam pe mine în ea. Eram într-o formă de beatitudine admirativă. Aşa gândeam atunci. Aş fi avut curajul să-mi pun viaţa în mâinile ei, fără o secundă de ezitare.
User cristi1980 Posted March 2 User Posted March 2 Acum 16 ore, Tomaso a spus: Atunci când am cunoscut-o mi s-a părut un om de excepţie. Nimeni în această lumea nu a admirat mai mult omul din spatele userului Naoto. NIMENI!! A fost un fel de "suflet pereche" în tot ceea ce ţine de dispreţul pentru securism, pentru cei care oprimă cuvântul, presă, libertăţi etc etc. Mi se părea o oglindire a propriei mele fiinţe. Mă vedeam pe mine în ea. Eram într-o formă de beatitudine admirativă. Aşa gândeam atunci. Aş fi avut curajul să-mi pun viaţa în mâinile ei, fără o secundă de ezitare. nu e om de exceptie, asa am luat si eu teapa cu o colega mincinoasa,de la servici,prefacuta. Se dadea saraca,chinuita,fara bani. Avea un copil de 10 ani clasa a 5-a cu probleme psihice nu iesea din casa, il scotea ea afara, ala nu putea sa urce scarile de frica, nu se urca in autobuz,mergea cu el pe jos ea nu gatea acasa, traia din bani imprumutati cumpara produse scumpe de la mega, cel mai des kaizer,carnati cabanos sau plescoi, pizza care o incalzea la cupteor locuia in blocul in care era jobul
User cristi1980 Posted March 2 User Posted March 2 (edited) naoto este un fel de Freeya(alta), leit. Prefacuta.Ambele curve, ca si Dany_Darke, acelasi aluat. Edited March 2 by cristi1980
User Tomaso Posted March 2 Author User Posted March 2 Dany Dark este o Doamna care munceşte mult şi pentru care am toată stima. Ca moderator nu am interacţionat foarte mult cu ea, mi-ar fi greu să mă pronunţ.
Recommended Posts