Jump to content

Se reface Austro Ungaria ?

Recommended Posts

• User
Posted (edited)

Un protest are loc sâmbătă la Viena, în capitala Austriei, organizat de susținătorii unei mișcări politice intitulate „Austria gândește corect”. Protestatarii au afișat steaguri ale Austriei, ale Germaniei și ale Rusiei,

https://www.stiripesurse.ro/video-la-viena-se-defileaza-cu-steagul-rusiei_2697895.html - 

, atitudinea lui Victor Orban precum si " Lovitură de stat dejucată în Germania. Mai mulți extremiști și foști militari plănuiau să ocupe Parlamentul și să preia puterea " ( https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/25-de-oameni-arestati-in-germania-pentru-tentativa-de-lovitura-de-stat-gruparea-voia-sa-ocupe-cladirea-parlamentului-2176187)

Parca prea se leaga. Inca de la inceputul razboilui din Ucraina aveam aceasta banuiala vazand atitudinea celor 3 tari Germania, Austria si Ungaria precum si nefiresca agresivitate in aparare a Poloniei.

Este un vis istoric al acestor puteri alaturi de Rusia.

Si vor fi consecinte....

Edited by think
  • User
Posted

Am intrat pe pagina lor de facebook,  să văd cam în ce ape se scaldă.

https://www.facebook.com/FairdenkenAustria1AT/

Îmi pare a fi o mișcare cetățenească agregată în jurul stării de nemulțumire cauzată de restricțiile covid inițial și continuată ulterior în baza nemulțumirilor apărute ca urmare a scăderii nivelului de trai.  Indus de creșterea prețurilor la energie, în primul rând.  

În opinia mea,  această mișcare nu are puterea de a deveni o forță capabilă să impună schimbări substanțiale.

Nici maghiarii nu cred că-și mai doresc vreo refacere a vreunui tip de uniune cu alte state,  chiar dacă au un trecut comun.   

Mai curând cred că ungurii vor deveni din ce în ce mai hotărâți în a rămâne pe poziția lor de opoziție față de agresiunea progresismului tip woke, pe care câteva țări occidentale încearcă să-l impună celorlalți.  Acum,  în forma actuală,  Ungaria se simte mai bine așa cum este.   Iar Polonia dă semne că este sătulă de a mai fi dădăcită.   

Presupun că ar fi posibilă o mișcare de alianță între țările Europei Centrale în viitor.  O formă de a rezista ofensivei ideologice venite dinspre vest.   
Mai ales acum,  când Rusia nu va mai putea să fie fostul bau bau cu care,  până anul trecut,  occidentul speria estul.   

Din punctul meu de vedere ar fi bine să se termine dominația pe care țările occidentale o exercită asupra celor provenite din fostul bloc sovietic.  Dacă asta va însemna formarea unui pol de influență în partea centrală și de est a Europei,  vom vedea.   

Cert este că Austria pare că oscilează,  în timp ce Polonia și Ungaria încep să devină o voce din ce în ce mai puternică.