Jump to content

Recommended Posts

• User
Posted

Se spune că despre politică,  religie şi bani este bine să nu vorbeşti cu nimeni.   Să îţi ţii gândurile pentru tine.   

Motivul este cunoscut dintotdeauna.   Aşa mor prieteniile şi se depărtează oamenii.

Puternic ferment al dezbinării în relaţiile interumane.   

Nimic nu poate fi mai coroziv decât credinţa şi rostirea unor idei despre oameni, lume şi viaţă.

În mod normal,  la un nivel easy,  oamenii ar putea accepta preferinţele celorlalţi.   Dar atunci când apar controverse grele,  existenţiale,  nivelul de damage urcă la cote care pot friza paroxismul.

Nu mai contează cine are dreptate.   Este echivalentul unui război în care nu mor oameni,  ci suflete şi prietenii,  unele care chiar păreau a fi pe viaţă.   

Trăim un asemenea moment.

Aud în jurul meu,  citesc,  asist la răbufniri de obidă.  

Şi eu o fac,  nu vreau să mă extrag din analiză.   Nu sunt nici mai cu moţ, nici mai prost. 

Cel mai rău este atunci când se nimere ca majoritatea celor la care ţii să fie în tabăra greşită.

Adică opusă credinţelor tale.    

Eşti într-o dilemă.  

Ce să faci?   

Ce poţi să faci?  

Nu te ajută nici instinctele,  raţiunea îţi dă semnale într-o parte,  sufletul în alta.  

Damage control overloaded.

În gaşca mea toţi sunt tefelişti,  votanţi de usere. 

Asta după anii 2010.     

Iniţial eram cam toţi pe acolo,  votam cu dreapta,  adică ce putea fi asimilat dreptei la acea vreme.

Cu PNL şi PDL.  

Am votat PNL şi  odată PL (ex PNL-AT) în anii 90.  

Liberal din fire.   

Nu am mai votat cu PNL după ce ne-au trădat în 2005/2006  aducând PSD la guvernare.  Au trecut 20 de ani dar sila pentru acea trădare nu s-a stins.

Şi nici nu se va stinge vreodată.   Oricum,  au arătat că sunt nefrecventabili.   Dar să nu deviez.

Apariţia partidului Albă ca Zăpada din creuzetul lui Coldea şi al SRI,  mi-a produs repulsie imediată.

Din păcate,  gaşca mea s-a dus către ei şi a început să-i voteze.    Am descoperit că pentru ei este normală ingerinţa serviciilor în politică,  că procesele trucate,  cu dosarele galbene,  cu martori minicinoşi,  cu condamnări pe o sigură mărturie a unui martor care apoi îşi retrage declaraţia mincinoasă.     Li s-a părut ceva util şi benfic ca SRI să se comporte precum Securitatea.  

Ba chiar li s-a părut că este ceva patriotic şi că scopul scuză mijloacele.

"Să ne scăpăm de ăştia"

De peste 10 ani  gaşca mea s-a dus în direcţia asta şi a rămas captivă acolo. 

Am ignorat şi le-am găsit scuze.  Sau le-am inventat.  Asta pentru că îmi era drag de toţi.  

Mi-am spus că astea sunt opiniile lor,  că este dreptul lor să creadă în ceea ce vor.

Lunile din urmă mi-au schimbat viziunea.

Gaşca mea se comporta relativ ok,  nu părea să dea importanţă politicii,  pentru că se simţeau a fi la putere.

Chiar şi votanţii userişti trecuţi în opoziţie aveau acest sentiment.   Chiar dacă nu era usere în guvern,  chiar dacă nu mai aveau preşedinte după trădarea lui Iohanis / PNL,

ei rămâneau tot la putere în conştiinţă prin statul paralel.

Am descoperit că acesta a fost liantul lor în tot acest timp.

Au rămas cu credinţa că statul paralel este al lor şi că tot ceea ce face acesta este în beneficiul lor.

Iar acum,  când statul paralel dă o lovitură de stat contra cetăţenilor români,  gaşca mea,  of,  a îmbrăţişat discursul acestuia.

Să-mi bag picior!

Şi nu doar că ţin partea statului paralel,  a soroşismului,  a neo marxismului, Biden, Kamala, Lasconi,  dar vor să-mi fure şi mie dreptul de a vota.

Pentru ei totul se reduce la sintagma  "bine că ne-am scăpat de ăsta".     Oau!!!!!   Oau de oau!!!

Ce????

Sunt masochist şi îmi fac rău încercând să le înţeleg resorturile,  cum au putut să gândească aşa?

Tradus,  gaşca mea dragă spune cam aşa:   "Nu contează mijloacele prin care CG este îndepărtat.   Nu contează dacă acesta întruneşte majoritatea voturilor şi că este ales democratic.   Nu contează că aşa cum lor li s-au respecta alegerile atâţia ani,  ar trebui ca şi ei să le respecte pe ale altora"    Nope!  Nimic nu contează.  Nici legi, nici dreptate, nici democraţie.  

Am înţeles că s-au obişnuit cu gândul că ai lor vor fi la putere indiferent de alegeri.

Le dă un fel de linişte interioară.   Preferă mâzga actuală,  aşa cum este.    Şi nu pot gândi mai departe.

Unii din gaşca au încercat să îmi spună cam aşa:    "Dacă ies ăştia (adică suveraniştii)  o să ne pedepsească Europa,  nu ne mai dă nimic,  ne va face mizerie,  tu vrei distrugerea sistemului,  dar NOI ce ne facem?"

Încă odată,  TOTUL ţine de ei.    Nicio secundă nu se gândesc la că într-o democraţie aşa funcţionează ciclurile electorale,  azi vin unii,  mâine vin alţii şi tot aşa. 

Nu.   Ei nu acceptă acest joc democratic.   Nu-l acceptă şi nici nu îşi fac vreun stres.  Li se pare normal  tot ceea ce este ilegal atât timp cât vine în interesul  LOR.

Ai di plm!!

Şi pentru ca răul să fie şi mai rău,  am avut o revelaţie.  

M-au tolerat din generozitate.   Eram văzut ca loser.   Eram pentru ei un fel de Don Quijote de La Mancha.  Ăla care ţine cu cei care pierd.  

Mă considerau  "un băiat bun,  chiar dacă are nişte idei.."    

Toate astea s-au schimbat într-o clipă.

Atunci când au realizat că vor pierde puterea,  că este posibil ca statul paralele să fie învins la vot,  toleranţa s-a dus. 

Le-am devenit "duşman" doctrinar şi nu s-au mai ferit să îşi arate opiniile,  chiar şi pe cele mai sinistre,  adică acelea în favoarea unui stat poliţienesc. 

E nasol sentimentul ăsta.

Gaşca s-a dus după ai LOR.    Nicuşor,  Bolojan, Lasconi.  

Aplaudă ilegalităţile demne de anii 50,  se bucură la orice abuz,  se încurajează reciproc,  îşi dau like-uri unii altora la posturi oribile. 

Aţi văzut filmele acelea cu zombies care ajung aşa printr-o muşcătură?    

Un om normal, bun, amabil,  civil (în aparenţă) este zombificat atât de mult încât nu-l mai poţi recunoaşte.

Devine un zombie doctrinar.    Csf ncsf!!

Ce ar fi de făcut?

Rămâi cu gaşca?  

Chiar dacă ai realizat lipsa totală de respect faţă de tine,  faţă de credinţele tale?

Care va fi viitorul?     Oare va mai putea exista un viitor?

Vei mai putea sta vreodată la masă cu un amic, prieten(ă),  tovarăş, ştiind ceea ce ştii acum?

Nu ştiu.

În anii 90 m-am certat cu o mătuşă de la Tg. Mureş.   Ea era taliban Vatra Românească,  eu taliban CDR,  AC,  Nato,  UE,  occident.  

Nu a fost o ceartă cu înjurături,  cu ton ridicat,  cu reproşuri, icneli sau imprecaţii.   Nici vorbă.   A fost o ceartă mult mai profundă în urma căreia am devenit duşmani.

A decedat acum câţiva ani fără a mai schimba vreo vorbă.    

Tot de la politică m-am certat cu un prieten bun.   

Om cu care am petrecut mult timp,  am călătorit împreună,  ne-am bucurat de momente minunate.

Nici măcar nu a fost o ceartă.    A fost o rupere.    

S-a întrerupt firul divin al prieteniei. 🙂  

Într-o zi,  după ce ne-am spus unul altuia cu cine vom vota,  s-a terminat.   Fără niciun cuvânt. 

El nu m-a mai căutat,  eu nu l-am mai căutat.    Nu ne-am mai spus nimic,  nu ne-am mai urat de sărbători,  nu ne-am mai spus nici măcar condoleanţe la moartea cuiva apropiat.

Era în 2011.    An greu.    La sfârşitul anului a murit mama,  avea doar 61 de ani.   În 5 zile s-a dus.  El a cunoscut-o pe mama,  a stat la masa ei,  ea îl simpatiza.   

În niciun moment,  nici măcar când era mama moartă pe masă,  sau după aceea,  nu mi-a trimis un semn de pare rău.   Un punct.   O literă.  Un mesaj gol.   Chiar ar fi contat. 

Zero comunicare.

Atunci am înţeles cât de puternică este politica.  

image.jpeg.7c1406a1680b85afd88757d78c83a349.jpeg

• User
Posted

Mai bine în Spania,  că-i mai cald.  

O să fie ca-n Rusia,  pentru că-i plin de ruşi pe acolo.

• User
Posted

Nu mai pot să beau palincă.   M-am îmbătat odată rău de tot cu palincă de la Satu Mare şi de atunci îmi vine să vomit şi dacă o miros.

• User
Posted

Sunt conştient de situaţie.  Asta este.   Ce o fi,  o fi.

În orice caz,  nu mă plec în faţa nimănui de acolo.  

Mă banează pentru că nu-mi fac faţă.  

Sunt slabi.

Ai văzut vreun viteaz de pe acolo să activeze şi prin alte locuri?   Să îşi asume identiatea în lumea liberă şi necenzurată?  Eu nu ştiu niciunul. 

Stau acolo,  în bula lor şi se năpustesc pe câte unul care nu le cântă LOR în strună.    Atât pot ei.

Apropo,  Dany Dark a fost o excepţie. 

Om curajos.    A venit pe Discord şi a scris, a combătut. 

Nu s-a lăsat deloc călcată în picioare.  

Respect!

• User
Posted
Acum 59 minute, cristi1980 a spus:

unde? cand

a venit ca o chemase on64 asta se intamplase demult,cand era sfaturi fara troleala

Este pe serverul lui Tehnics

• User
Posted
Acum 4 ore, Tomaso a spus:

Pentru că mi se par cei mai potriviţi în clipa aceasta.

a scris ala tie

Posted 12 minutes ago

Very very sketchy stuff

• photo-thumb-415486.jpg?_r=1581451261
  • Grup: Senior Members
Nu-mi place figura lui Georgescu. Are (de cand a aparut) un fel de oftat, ceea ce arata ca:
1. E adus in frunte cu o lovitura de stat, pe care el o stie (nu e doar sustinut fara stirea lui, ca altfel era un om foarte entuziast, si "flu flu")
2. A primit o misiune grea (din perspectiva lui). Un fel de "Nu stiti voi.. dar situatia e de-asa natura incat trebuie sa fac un rau nemvaivazut Romaniei. Daca era un simplu tradator fara sa-i pese deloc, era vesel mereu. Deci asta arata ca el a fost prostit sa creada ca-i absolut necesar sa faca ..cine stie ce mizerii s-a angajat sa faca (sa dea Transilvania lui V Orban ..asta ar fi cea mai crunta).

Nu inteleg cum nu se scandalizeaza lumea / presa (si-i ascunde lovitura de stat prin care va deveni presedinte CG).. Ce-asteapta? Alegerile, a sa faca rating? Baga sub pres ..faptul ca in continuare merge campania ilegala (cu influenceri platiti de-afara, si cum ziceam influencerii in sine sunt de-afara ..asa de patrioti sunt..), iar CG e "Kremlin Georgescu", adica se baga sub pres ca-i mana republicanilor (care au dat lovitura). Asta arata ca ori media noastra e complice, ori si ea stie ca suntem sub asediul / dominatia SUA (SUA ne controleaza armata / securitatea / media)

A si asta ca CG/suveranistii is agentii rusilor ca uite ca au interzis dreptul Romaniei sa doboare avioane / drone. Nu. E ce-a vrut SUA de cand a cazut drona aia in Polonia. N-a vrut batai de cap. Adica "nu va apucati voi romanii sa doborati daca zboara vreun avion rusesc peste tarlaua lui.. ca ne implicati dupa aia pe noi americanii."

E o cedare de suveranitate catre SUA. Asta fac suveranistii.

Edited by bursucelu_viesel, 16 minutes ago.

O Democratie Rationala, ca un forum pt Propuneri Legislative unde argumentele sa fie factorul decisiv.
  • User
Posted
Acum 2 ore, cristi1980 a spus:

a fost acum multi ani omule, nu cred ca acum

asa este?

Acum cred că este acolo

• User
Posted

Eu nu sunt pe serverul acela.  Nu am nicio conexiune Discord cu vreun moderator actual de pe SP.   

• User
Posted

Să fie sănătoşi şi să facă ce poftesc. 

Cred că Iladi este doar curios să vadă ce am mai scris.  

• User
Posted
Acum 26 minute, Tomaso a spus:

Sunt chestiuni pe procedură. 

Nu semnifică nimic.

ce zici il lasa sa candideze BEC? sau Luni il anunta pe prost ca i-a respins candidatura

Se aude ca lista de semnaturi a lu Georg e de fapt a lui AUR de la parlamentare

• User
Posted

Nu ştiu ce să spun.

Este o înfruntare a trupelor soroşiste refugiate în Europa cu cele ale lui Trump.

Bătaia este pe conducerea statelor europene.